Traineeships

Traineeships gemeenten

Traineeships gemeenten uitgelegd: Wij leiden nieuw talent binnen het fysiek domein op tot Omgevingsrecht specialisten voor binnen gemeenten. Dit door gecertificeerde opleidingen te combineren met begeleiding van onze vakspecialisten. 

Ik ben student, starter of zij-instromer

OVER ONZE TRAINEESHIPS

DE VOLGENDE GENERATIE BINNEN HET FYSIEKE DOMEIN

MEERWAARDE VAN ONS TRAINEESHIP PROGRAMMA

Personeelstekorten spelen een uitdagende rol binnen onze vakgebieden. Als opdrachtgever wordt u daarom ontzorgt met het aantrekken van nieuw talent.

 

Wij weten niet alleen dit talent te vinden maar ze ook betrokken te houden binnen ons vakgebied waardoor u kunt uitgaan van een duurzame samenwerking.

Ons traineeship wordt voortdurend geoptimaliseerd op basis van de meest recente wet- en regelgeving die van toepassing is binnen het vakgebied. De kennisoverdracht naar de trainees verloopt niet alleen schriftelijk, maar ook digitaal door middel van e-learnings en het oefenen met online casussen.

Op deze manier ontvangt u altijd actuele kennis en kan de trainee efficiënt werken met zowel online als offline middelen.

De kracht van ons traineeship ligt in de specialistische begeleiding die we bieden. Ons team bestaat uit vakspecialisten met jarenlange ervaring binnen het vakgebied. We verzorgen onze trainingen daarom altijd zelf, wat wordt gewaardeerd vanwege de vele praktijkvoorbeelden die onze specialisten kunnen delen.


Bovendien worden trainees gedurende het traject gekoppeld aan een van onze specialisten voor inhoudelijke vragen, en onze Talent Manager verzorgt de persoonlijke begeleiding.

”Ons traineeship is speciaal gemaakt voor gemeenten die voorbereid willen zijn op de toekomst.”

Niels van Gulik

Accountmanager

DIT IS ONS TRAINEESHIP

CASEMANAGER OMGEVINGSVERGUNNINGEN

Tijdens het traineeship Casemanager Omgevingsvergunningen worden starters klaargestoomd om na twee jaar als volwaardige kracht mee te draaien binnen gemeenten en omgevingsdiensten. Het traineeship is opgedeeld in acht periodes. Daarnaast is het trainingsprogramma gebaseerd op kwaliteitscriteria 2.3, wat gelijkwaardig is aan de ABW1.

 

Wij hanteren een deta/vast constructie, met als optie om kosteloos een trainee over te nemen na het traject van twee jaar.

Bootcamp

In de eerste week van het traineeship maken wij de starters wegwijs binnen ons vakgebied. Zo behandelen we in een week tijd verschillende modules en ontvangen ze waardevolle tips om vol zelfvertrouwen te starten bij hun opdrachtgever.

De modules die worden behandeld tijdens de Bootcamp:

  • Bestuursrecht
  • Ruimtelijke inrichting van Nederland
  • Casuïstiek Bestemmingsplan
  • Vergunningvrij bouwen
  • Redelijke eis van de welstand
  • Het proces vooroverleg
Periode 1:
– Casemanagement
Periode 2:
– Elementaire Bouwkunde A 
Periode 3:
– Bestuursrecht 
Periode 4:
– Omgevingsrecht
Periode 5:
– BBL
Periode 6:
– BBL
Periode 7:
– Keuze verdieping

DE BOOTCAMP

Met onze bootcampweek zorgen wij ervoor dat onze trainees goed voorbereid zijn om aan de slag te gaan bij onze opdrachtgevers.

 

De bootcampweek is de start van het tweejarig traineeship Casemanager Omgevingsvergunningen en is van echte meerwaarde voor de trainees en voor onze opdrachtgevers. Zo maken de trainees kennis met het vakgebied door inhoudelijke trainingen en krijgen ze softskills aangeleerd die bijdragen aan een professionele houding en manier van werken.

Video afspelen

Kennis die wij de trainees meegeven

Benieuwd naar welke modules de trainees volgen voordat ze bij u beginnen? Download onze flyer waar de modules overzichtelijk vermeld staan:

Video afspelen

TRAINEES AAN HET WOORD

MAAK KENNIS MET DE VOLGENDE GENERATIE

LATEN WE KENNISMAKEN

ONTDEK WAT WIJ VOOR U KUNNEN BETEKENEN

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op door onderstaand formulier in te vullen of door ons te bellen:

”Laten we kennis delen.”